Ο Βασιλιάς Προβληματάς – Μαρία Τσιβίκα

Ο Βασιλιάς Προβληματάς

∗∗∗∗∗

 Ο μικρός Παναγιώτης πέρασε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο και το μόνο που ζητάει είναι να εξαφανιστεί, να φύγει μακριά από όλα όσα του συνέβησαν.
Ο βασιλιάς Προβληματάς και ο πιλότος Απογνωσάκιας θέλοντας να εκπληρώσουν την επιθυμία του, τον οδηγούν σε μια αξέχαστη περιπέτεια. Σε αυτό το ταξίδι θα συναντήσει τη γατούλα Αποδοχούλα, τον ελεφαντάκο Αυτοπεποιθησάκια και στο τέλος θα συμπορευτεί με τον πρίγκιπα Προβληματισμό.
Η περιπέτεια του Παναγιώτη φιλοδοξεί πως θα οδηγήσει κάθε παιδί με επιτυχία στο να στέκεται δυνατό, χωρίς να δειλιάζει, απέναντι στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Στη ζωή του Παναγιώτη δεν υπάρχουν πια προβλήματα, παρά μόνο προβληματισμοί! Στην δική σου;

 

Συγγραφέας: Μαρία Τσιβίκα

Εκδότης: Εκδόσεις Ευγνώμων

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Επιμελητής: Μαρία Γούσιου

ISBN: 978-9925-7674-6-5

Μέγεθος: 21 X 21 cm

Σελίδες: 30

Είδος εξωφύλλου: Μαλακό με αφτάκια

Έτος έκδοσης: 2020

Κατηγορία/είδος: παιδική λογοτεχνία

Το παραμύθι της Μαρίας Τσιβίκα «Ο Βασιλιάς Προβληματάς» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ευγνώμων.

Μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο στα Βιβλιοπωλεία Σολώνειο (Λευκωσία) και Βενέλιο (Λεμεσό).
 

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες:

Η Μαρία Τσιβίκα γεννήθηκε το 1984 στην όμορφη Κύπρο και μεγάλωσε στο χωριό Αυγόρου της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.
Είναι Απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου ‘Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία’, με κατεύθυνση στην Προπονητική (Α.Π.Θ.). Από το 2006 μέχρι και σήμερα έχει παρακολουθήσει μια πληθώρα σεμιναρίων και μετεκπαιδεύσεων όπως Pilates, Yoga, Fitness & Group Instructor, Personal Training, Trx, Fight Aerobic, Power Plate Training, Ναυαγοσωστική, Διαιτησία και Προπονητική Πετοσφαίρισης.
Είναι μέλος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου.
Από το 2012 μέχρι το 2018 εργάστηκε σε ιδιωτικό γυμναστήριο, με κύρια αρμοδιότητα τον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για τον γενικότερο πληθυσμό, επαγγελματίες αθλητές, αλλά και εξειδικευμένες περιπτώσεις όπως, σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνος, οστεοπόρωση, παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, εγκυμοσύνη, αυχενικό σύνδρομο, τενοντίτιδες και μετεγχειρητικές αποκαταστάσεις.
Μια μικρή περιπέτεια υγείας ήταν η αιτία να αφήσει για λίγο το κύριο επάγγελμά της, αλλά και το έναυσμα, για να ασχοληθεί με τα παιδικά βιβλία. Λατρεύει τα παιδιά και τα παραμύθια όσο τίποτα άλλο. Μπορεί να περάσει ώρες ολόκληρες σε ένα βιβλιοπωλείο, χαζεύοντας τίτλους βιβλίων και μετροφυλλώντας τα, παρέα με την κόρη της, η οποία αποτελεί και την έμπνευσή της. Χάρη στη writing coach Μαρία Γούσιου και τα ψηφιακά της σεμινάρια συγγραφής, πήρε την απόφαση να γράψει το πρώτο της παραμύθι, με τίτλο «Ο βασιλιάς Προβληματάς».
Από τον Σεπτέμβριο του 2020 θα είναι και επίσημα διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη Μέση Γενική Εκπαίδευση.

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:

Απόψεις και κριτικές για το βιβλίο

 

Σήμερα διάβασα στα παιδιά μου (10 & 7 χρόνων) τον Βασιλιά Προβλήματα. Ο μικρός μου, Αντώνιος, μου είπε “μαμά το βιβλίο είναι υπέροχο, μου άρεσε πολύ ο ήρωας βασιλιάς Προβληματάς”. Ο μεγάλος μου γιος, Κωνσταντίνος, μου είπε “μαμά είναι πολύ ωραίο και συγκινητικό”. Είναι από τις λίγες φορές που τα παιδιά μου έχουν εκφραστεί μετά από μία ανάγνωση κάποιου παιδικού βιβλίου. Ο μικρός μου ταύτισε τον εαυτό του με τον μικρό ήρωα Παναγιώτη και είπε ότι έτσι νοιώθω και εγώ όταν με θυμώνει ο αδελφός μου . Το νόημα του βιβλίου περνά αμέσως στα παιδιά όποιας ηλικίας και να είναι. Το μήνυμα του όμως δεν άγγιξε μόνο τα παιδιά μου αλλά και εμένα την ίδια. Πολλές φορές τα αυτονόητα δεν τα βλέπουμε με τα μάτια ανοιχτά!!! Τέλος ήθελα να πω δυο λογάκια για τη Μαρία μας. Ο ταπεινός και δυναμικός της χαρακτήρας έχει αποτυπωθεί 100% μέσα σε αυτό το βιβλίο. Και να μην τη γνωρίζεις προσωπικά μετά από τον Βασιλιά Προβληματά μπορείς να δεις πολλά από την ψυχή της και τον χαρακτήρα της. Μπράβο Μαρία μου, συνέχισε αυτό τον κύκλο που άρχισες με δύναμη και ζήλο….Είπαμε, εισαι κρυφό ταλέντο .
Επί ευκαιρίας της σημερινής μέρας και γιορτής θέλω να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα. Η γέννηση του μικρού Χριστού να φέρει και στις καρδιές μας αγάπη, αποδοχή της διαφορετικότητας, αυτοπεποίθηση και αποδοχή για το ποιοι είμαστε και τέλος προβληματισμό για τον κόσμο γύρω μας .

Ευτυχία Πίτσιλλου

…………………………………………………………..

…………………………………………………………..

…………………………………………………………..

 


Φωτογραφίες