Δώρο Ζωής για 1 και 2 και 3 και 1013 – Μαρία Τσιβίκα

Δώρο Ζωής για 1 και 2 και 3 και 1013

∗∗∗∗∗

«Μαμά, μπαμπά, είστε ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΕΣ!»…
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η μικρή Ελπίδα, η οποία μέσα από την εμπειρία και την προσφορά των γονιών της, ανακαλύπτει πως τελικά υπάρχουν και άυλα δώρα.
Μαθαίνει για το Δώρο Ζωής, ένα πολύτιμο δώρο που σώζει ζωές, επανειλημμένα και αμέτρητες φορές.
Μια ιστορία που περιγράφει με απλά λόγια τη διαδικασία της αιμοδοσίας, έτσι ώστε να γίνει κατανοητή από κάθε μικρό, αλλά και μεγάλο αναγνώστη.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα καταπληκτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και γονείς που επιθυμούν να διδάξουν στα παιδιά τους την αξία της εθελοντικής προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.
Δώσε κι εσύ σταγόνες Ζωής! Μπορείς!

Συγγραφέας: Μαρία Τσιβίκα

Εκδότης: Εκδόσεις Ευγνώμων

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Επιμελητής: Μαρία Γούσιου

ISBN: 978-9925-7674-9-6

Μέγεθος: 26 X 21 cm

Σελίδες: 36

Είδος εξωφύλλου: Μαλακό χωρίς αφτάκια

Έτος έκδοσης: 2021

Κατηγορία/είδος: παιδική λογοτεχνία

Το παραμύθι της Μαρίας Τσιβίκα «Δώρο Ζωής για 1 και 2 και 3 και 1013» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ευγνώμων.

Μπορείτε να αναζητήσετε το βιβλίο και στον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο.
 

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες:

Η Μαρία Τσιβίκα γεννήθηκε το 1984 στην όμορφη Κύπρο και μεγάλωσε στο χωριό Αυγόρου της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Είναι Απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία», με κατεύθυνση στην Προπονητική (Α.Π.Θ.). Από το 2006 μέχρι και σήμερα έχει παρακολουθήσει μια πληθώρα σεμιναρίων και μετεκπαιδεύσεων, όπως Pilates, Yoga, Fitness & Group Instructor, Personal Training, Trx, Fight Aerobic, Power Plate Training, Ναυαγοσωστική, Διαιτησία και Προπονητική Πετοσφαίρισης.
Είναι μέλος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου.
Από το 2012 μέχρι το 2018 εργάστηκε σε ιδιωτικό γυμναστήριο, με κύρια αρμοδιότητα τον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για τον γενικότερο πληθυσμό, επαγγελματίες αθλητές, αλλά και εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, καρκίνος, οστεοπόρωση, παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, εγκυμοσύνη, αυχενικό σύνδρομο, τενοντίτιδες και μετεγχειρητικές αποκαταστάσεις.
Μια μικρή περιπέτεια υγείας ήταν η αιτία να αφήσει για λίγο το κύριο επάγγελμά της, αλλά και το έναυσμα, για να ασχοληθεί με τα παιδικά βιβλία. Λατρεύει τα παιδιά και τα παραμύθια όσο τίποτα άλλο. Μπορεί να περάσει ώρες ολόκληρες σε ένα βιβλιοπωλείο, χαζεύοντας τίτλους βιβλίων και μετροφυλλώντας τα, παρέα με την κόρη της, η οποία αποτελεί και την έμπνευσή της. Χάρη στη writing coach Μαρία Γούσιου και τα ψηφιακά της σεμινάρια συγγραφής, πήρε την απόφαση να γράψει το πρώτο της παραμύθι, με τίτλο «Ο βασιλιάς Προβληματάς».
Μερικά από τα αγαπημένα της παιδικά βιβλία είναι «Η αλεπού η καπελού» – Γιολάντα Τσορώνη, «Ο μικρός Πρίγκιπας» – Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, «Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα» – Kobi Yamada, «Τα γουρουνάκια της ευτυχίας» – Ιωάννα Μπαμπέτα, «Μόζα η γάτα» – Ιωάννα Σταματοπούλου και πολλά άλλα. Αγαπημένος της συγγραφέας είναι ο Λέο Μπουσκάλια, με ιδιαίτερη αδυναμία στο βιβλίο του «Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις».
Από τον Σεπτέμβριο του 2020 θα είναι και επίσημα διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη Μέση Γενική Εκπαίδευση.

 

Για επικοινωνία με τη συγγραφέα:

Booktrailer

Απόσπασμα


Αφήγηση παραμυθιού


Συνεντεύξεις

Συνέντευξη στη Βέρα Κοσμά


Φωτογραφίες